Jocs Florals Rurals

Recull del patrimoni del matí

damunt la sorra on els petits cargols 

mostren la simetria 

de l’espiral, del centre de llur bellesa.

 

Joan Margarit

Jocs Florals Rurals

Bases de participació

1. Objecte

1.1 L’Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat en col·laboració amb l’Associació de Micropobles de Catalunya, impulsem la 2ª Edició dels Jocs Florals Rurals, adreçats a infants, joves i adults.

1.2 Un dels objectius d’aquests Jocs Florals Rurals és posar en valor el món rural, un món vital per la nostra existència, ja que la flora i la fauna són imprescindibles per la subsistència del planeta i de l’ésser humà. Un ecosistema sense vegetació, sense arbres i sense natura representaria un lloc amb una escassa concentració d’oxigen necessari per viure. I perquè sabem que darrera de cada productor hi ha una història, una manera de ser, una manera de fer, una tradició i una economia que fa que els micropobles mantinguin la seva vida. 

2. Premis

2.1 S’estableix un premi d’un trofeu, un lot de productes de qualitat i un lot de llibres de Micropobles.

3. Condicions tècniques

3.1 S’estableixen tres categories i dues modalitats: Categoria Infantil (fins a 12 anys) en prosa i/o poesia en català, Categoria Juvenil (de 13 a 17 anys) en prosa i/o poesia en català i Categoria Adulta (a partir dels 18 anys) en prosa i/o poesia en català. [Tots aquells que celebren els 12 o els 18 anys durant l’any 2022 entraran a participar a la Categoria Infantil i Juvenil respectivament.]

3.2 Les obres, de temàtica el món rural, han de ser originals i inèdites, podent fer esment del nom d’algun micropoble on es desenvolupi l’acció així com d’algun productor/a del territori. 

3.3 La presentació dels relats i poesies es farà mitjançant un formulari (en aquesta mateixa pàgina, a la part inferior), en el que la persona participant adjuntarà en PDF la seva obra i les dades personals. El títol de l’arxiu ha de ser obligatòriament el títol de l’obra. Al final de l’obra ha de constar el pseudònim i el municipi on habita la persona que la presenta. Les obres seran escrites amb la tipologia de lletra arial i amb una mida de 12

3.4 L’extensió de l’obra ha de ser en el cas de la modalitat prosa, d’una extensió màxima de 1200 paraules. D’altra banda, l’extensió màxima de les poesies serà de 600 paraules.

3.5 Cada participant es pot presentar a les dues modalitats, prosa i poesia, de la categoria que li correspongui.

3.6 L’obra presentada a aquesta edició no podrà ésser una còpia.

3.7 Els guanyadors/es d’altres edicions podran tornar a presentar obra.

3.8 L’obra ha d’estar escrita en llengua catalana.

3.9 Cap de les dues associacions implicades no es fa responsable de les opinions ni dels continguts inclosos en les obres, ni s’hi identifica necessàriament. En qualsevol cas, no s’admetran als Jocs obres que facin apologia de la vulneració dels drets humans.

4. Termini de presentació de les obres

4.1 El termini per la presentació de les obres clou a les 23.59h del 30 d’abril del 2022. 

4.2 La participació en aquests Jocs Florals Rurals suposa l’acceptació d’aquestes bases i dels drets i les obligacions que se’n deriven.

5. Dades personals

Les dades dels participants seran tractades per atendre la sol·licitud de participació als Jocs Florals Rurals 2022 i informar, degudament, de qualsevol modificació o nova.

6. Selecció, desenvolupament i resolució

6.1 Les poesies i els relats presentats seran publicats al blog i a les xarxes socials on els usuaris els podran llegir, i posteriorment votar mitjançant un formulari. Cada correu electrònic esdevindrà una votació vàlida per cada categoria i modalitat. Aquesta votació l’anomenem votació popular.

6.2 Un cop efectuada la votació popular, els relats i poesies més votats passaran a la fase final, on els membres del jurat llegiran i valoraran la opció més adient per esdevenir guanyador/a de cada categoria i modalitat.

6.3 La decisió del jurat es donarà a conèixer a les xarxes socials dels Jocs Florals Rurals (telegram, twitter i instagram) i a les xarxes de les dues Associacions impulsores.

7. Jurat

Per a escollir un únic guanyador/a a cada categoria i modalitat, es constitueix un jurat format pels següents membres:

• MHP Quim Torra

• Maria Escalas

• Ferran Saez

• Montserrat Isern

• Txell Bonet

• Maria Alba Revés

8. Altres determinacions

8.1 Les dues Associacions impulsores poden introduir modificacions considerades convenients en el desenvolupament del certamen per al seu bon funcionament, i resoldran qualsevol qüestió que pogués sorgir pel que fa a la interpretació de les bases. Així mateix, es reserven la possibilitat d’obrir un nou termini d’inscripció.

Categoria Infantil Prosa

Jocs Florals Rurals 2022

Categoria Infantil Poesia

Jocs Florals Rurals 2022

Categoria Juvenil Prosa

Jocs Florals Rurals 2022

Categoria Juvenil Poesia

Jocs Florals Rurals 2022

Categoria Adults Prosa

Jocs Florals Rurals 2022

Categoria Adults Poesia

Jocs Florals Rurals 2022

📸 Imatge de la capçalera de Maria Josep Jové Tarruell (Sanaüja) amb text de Joan Margarit

Generalitat
institut