Qui som

El nostre origen

 
La solidaritat ha marcat el nostre origen. Com a voluntàries, vam començar a ajudar productors catalans que es trobaven amb dificultats per donar sortida als seus productes, a causa del confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19.
 
El que havia de durar uns quants dies ens va portar a adonar-nos de la possibilitat de consumir d’una manera més ètica, justa i sostenible per a tothom. Havíem plantat una llavor: la llavor del canvi, que ha anat creixent a mesura que la comunitat de Productors Catalans s’ha anat fent gran.
 
Gràcies a la innovació digital hem unit directament productors i consumidors, l’origen i el final, sense barreres, creant una comunitat on l’equitat i l’autoresponsabilitat vers el consum local són la nostra raó de ser.
 
Aquest circuit curt afavoreix una relació directa entre productors i consumidors. Els clients poden conèixer de primera mà tots els detalls dels productes parlant directament amb el productor gràcies a les noves tecnologies. D’altra banda, els productors prenen consciència de les necessitats i/o neguits dels consumidors. Aquest vincle de confiança s’aconsegueix garantint un preu just pels productors i pels consumidors.
 
Actualment, aquesta iniciativa ha esdevingut en una entitat sense ànim de lucre que té com a principal objetiu promoure els productes locals posant en valor el territori, la qualitat, la tradició, la innovació i la cultura:
 

Associació per la promoció dels Productors Catalans de Qualitat

686E1600 C74D 48D9 8E79 0440B216A6AC
EBFC1F81 E2F5 484A 8D54 E54C5965340C
Copia de Copy of Copia de Copia de Orange Planting Tips For Instagram Post 1

“Sense territori no hi ha productors i sense productors no hi ha territori”.

 
L’ofici dels productors no té la finalitat única de produir, sinó que la seva tasca repercuteix directament en el territori, en la gestió forestal dels boscos i els camps, en la conservació de la riquesa paisatgística així com els camins i vies rurals històriques, respectant la flora, la fauna i la diversitat de la zona. L’equilibri territorial és necessari pel nostre futur.
 
La temporalitat dels aliments va molt lligada al consum de proximitat i a un tipus d’economia que afavoreix al productor local i respecte al medi ambient. Si fem cas als ritmes naturals de la terra, el nostre consum s’hauria d’adaptar a allò que aquesta ens ofereix a cada moment. D’aquesta manera ens assegurem que els productes que consumim s’han collit en el seu punt òptim de maduració i conserven totes les vitamines i nutrients necessaris per a una alimentació saludable.
 
Col·laborem amb la finalitat de millorar la visibilitat i la competitivitat dels petits productors, fent que aquesta repercuteixi directament en el territori, mantenint i generant riquesa i llocs de treball que, al mateix temps, incideixen positivament en el circuit econòmic i en l’equilibri del territori.
 
Aquestes són algunes de les raons bàsiques que donen vida a l’Associació per la Promoció dels Productors Catalans de Qualitat
AF9D4DDD CDB7 4B05 A66C 0B9014C43D8A
Copy of Copia de Copia de Copia de Orange Planting Tips For Instagram Post 2
Copia de Copy of Copia de Copia de Orange Planting Tips For Instagram Post

Utilitzem les eines digitals i tecnològiques necessàries per a conèixer, aprendre, entendre, opinar, observar, ensenyar, ajudar, col·laborar i crear una comunitat sòlida d’autoresponsabilitat.

De tots n’hem d’aprendre i tots tenim alguna cosa a dir: